28.11.2016

Når man brænder for at fortælle dokumentarhistorier, som journalist Janus Køster-Rasmussen og klipper Thomas Winkel Ravn fra DR gør, er Telluride Film Festival i Montana som at blive sluppet løs i en slikbutik med 100 kroner på lommen, når man er 4 år. Læs hvorfor i deres rapport.

03.11.2016

Carolina Kamil, som dækker integration og flygtninge for Berlingske, anbefaler Saifi Institut i Beirut til alle, der gerne vil lære den levantinske dialekt, som man taler i Syrien, Libanon, Jordan og Palæstina og i danske flytningelejre.

10.10.2016

Livsstils-journalist Kim Flyvbjerg tog fra Berlingske i Pilestræde til New York City for at få input til video på nettet og livsstilstof på print og digitalt. Se i hans rapport, hvem han besøgte og mødtes med.

10.10.2016

Hvad siger Facebook selv om sin rolle i mediebilledet? På ONA's årlige konference var en af hovedtalerne Fidji Simo, som er director of product for Facebook. Online nyhedsredaktør på Kultur Lea Wind-Friis fra Politiken hørte ham.

10.10.2016

Journalist Pernille Siegumfeldt fra Magisterbladet fik skærpet sin sproglige opmærksomhed på to intense uger på sommerkursus på Cambridge, hvor hun spiste i Harry Potter-agtig spisesal sammen med kursister fra 21 til 75 år fra hele verden.

21.07.2016

Sjællands Tidende holdt i foråret 2016 to interne kurser, hvor underviser Jon Rytter besøgte avisen og på to dage lærte journalisterne at bruge smartphonen til at optage video med. Læs om erfaringerne i de to rapporter.

20.07.2016

Redigerende Klaus Moe fra B.T. tog til verdens største messe for herretøj i Italien for at få mere erfaring med at lave indhold fra mobiltelefon on location efter sit kursus "Lav selv foto, grafik og video til sociale medier". Læs om hans erfaringer med en iPhone 4 som eneste arbejdsredskab.

20.07.2016

Kriminalreporter Jesper Ramsing fra Nordjyske har læst jura som enkeltfag for at få en større viden - ikke blot hvad angår straffesager, men også for at forstå myndighedernes magtudøvelse. Studiet var et deltidsstudie på juras bachelor uddannelse med aften- og weekend-undervisning uden mødepligt. 

18.07.2016

Avismanden Kent Kjersgaard-Hansen fra J.P. deltog i sin første South by Southwest-festival for musik, film og interaktive medier i 2016. Læs hans gode råde til andre på jomfrutur til festivalen i Austin Texas og se evauleringer fra andre og mere digitalt orientede mediefolk.

13.07.2016

12 redaktionelle medarbejdere på Videnskab.dk undrede sig over, at det var så svært at få forskningsresultater og -nyheder fra Grønland. De lavede en studietur til Grønland og fandt forklaringer og viden om hvorfor.