10.10.2016

Hvad siger Facebook selv om sin rolle i mediebilledet? På ONA's årlige konference var en af hovedtalerne Fidji Simo, som er director of product for Facebook. Online nyhedsredaktør på Kultur Lea Wind-Friis fra Politiken hørte ham.

10.10.2016

Journalist Pernille Siegumfeldt fra Magisterbladet fik skærpet sin sproglige opmærksomhed på to intense uger på sommerkursus på Cambridge, hvor hun spiste i Harry Potter-agtig spisesal sammen med kursister fra 21 til 75 år fra hele verden.

21.07.2016

Sjællands Tidende holdt i foråret 2016 to interne kurser, hvor underviser Jon Rytter besøgte avisen og på to dage lærte journalisterne at bruge smartphonen til at optage video med. Læs om erfaringerne i de to rapporter.

20.07.2016

Redigerende Klaus Moe fra B.T. tog til verdens største messe for herretøj i Italien for at få mere erfaring med at lave indhold fra mobiltelefon on location efter sit kursus "Lav selv foto, grafik og video til sociale medier". Læs om hans erfaringer med en iPhone 4 som eneste arbejdsredskab.

20.07.2016

Kriminalreporter Jesper Ramsing fra Nordjyske har læst jura som enkeltfag for at få en større viden - ikke blot hvad angår straffesager, men også for at forstå myndighedernes magtudøvelse. Studiet var et deltidsstudie på juras bachelor uddannelse med aften- og weekend-undervisning uden mødepligt. 

18.07.2016

Avismanden Kent Kjersgaard-Hansen fra J.P. deltog i sin første South by Southwest-festival for musik, film og interaktive medier i 2016. Læs hans gode råde til andre på jomfrutur til festivalen i Austin Texas og se evauleringer fra andre og mere digitalt orientede mediefolk.

13.07.2016

12 redaktionelle medarbejdere på Videnskab.dk undrede sig over, at det var så svært at få forskningsresultater og -nyheder fra Grønland. De lavede en studietur til Grønland og fandt forklaringer og viden om hvorfor.

13.07.2016

Promax i Berlin er mødestedet for dem, der interesserer sig lidenskabligt for tv- og video-indhold. Hver år deltager mange DR-folk. Læs i deres rapporter, hvad de kommer efter, og hvad de får med hjem.

05.07.2016

Kulturskribenterne Lisette Arendt Schausen og Tina Bryld fra J.P. tog til London for at se kunst, som tiltrækker internationalt orienterede danskere, og for at møde kulturaktører - danske som engelske. Kasper Holten fortalte for eksempel om sit arbejde for at tiltrække flere unge og flere med anden etnisk baggrund.

04.07.2016

Når man som Mikkel Brix Kvols fra Ritzau Finans dækker den industri, der laver høreapparater, hvor Tyskland er førende og hjemsted for årlige konferencer, er tysk et vigtigt sprog. Han anbefaler Studieskolens kurser på trods af en del ekstra arbejde.